Frankrijk en Uruguay naar eindstrijd van WK Onder-20

Frankrijk en Uruguay hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van het WK Onder-20 in Turkije. Waar Frankrijk in reguliere speeltijd met 2-1 te sterk was voor Ghana, had Uruguay later op de avond strafschoppen nodig om zich van Irak te ontdoen.

Frankrijk en Uruguay naar eindstrijd van WK Onder-20

Na een 1-1 stand na negentig minuten dankzij treffers van Ali Adnan (Irak) en Gonzalo Bueno (Uruguay) leken de Irakezen op weg naar de eindstrijd toen de omstreden doelman Mohammed Hameed een strafschop van Gianni Rodriguez keerde.

Hameed werd er na de overwinning na penalty's op Zuid-Korea in de kwartfinale van beschuldigd al dertig jaar oud te zijn. De FIFA heeft de beschuldigingen inmiddels ontkracht. Over het geboortejaar, 1993, bestaan bij de Aziatische voetbalbond geen twijfels.

De redding van Hameed ten spijt, Irak ging alsnog ten onder. Ali Faez verzuimde 1-0 te maken, waarna beide teams gelijk op gingen totdat het 6-6 stond. Na de 7-6 van Gaston Silva schoot Saif Salman hoog over. De selectie van finalist Uruguay herbergt slechts zes spelers die in Europa uitkomen. Onder hen PSV'er Rubén Betancourt, Manchester United-aanwinst Guillermo Varela en AS Roma-aanvaller Nicolás López (foto midden), die tot dusver vier keer scoorde op het jeugd-WK.

Ook Frankrijk, aanstaande zaterdag de tegenstander van Uruguay in de eindstrijd, heeft met Yaya Sanogo een speler in huis die al goed was voor vier doelpunten. De twintigjarige spits verruilde AJ Auxerre onlangs voor Arsenal.

Toch was het in de halve eindstrijd niet hij maar Florian Thauvin (Lille) die Ghana met twee doelpunten velde (2-1). De Franse ploeg herbergt met Paul Pogba (Juventus, foto) en Geoffrey Kondogbia (Sevilla) verder twee talentvolle middenvelders.

Ook Samuel Umtiti deed afgelopen seizoen al van zich spreken door in de Europa League op schitterende wijze te scoren tegen Tottenham Hotspur. De negentienjarige verdediger van Olympique Lyon is in de finale echter niet van de partij. Hij kreeg tegen Ghana twee gele kaarten en is geschorst voor de finale, die om 20.00 uur wordt gespeeld in Istanbul.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's