Frankrijk Onder-21 met één been in knock-outfase EK na nieuwe zege

Reacties

Frankrijk Onder-21 heeft voor de tweede keer dit EK een zege geboekt. De generatiegenoten van Noorwegen boden prima weerstand, maar gingen net als Italië ten onder tegen de Fransen.

Frankrijk Onder-21 met één been in knock-outfase EK na nieuwe zege
© Pro Shots
Noorwegen O21
Noorwegen O21
0 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

Voorafgaand aan het toernooi waren er grote twijfels bij Frankrijk. De reeks oefenwedstrijden voorafgaand aan het toernooi ging op zijn zachtst gezegd moeizaam. Van Duitsland werd gewonnen, maar gelijke spelen tegen België, Noorwegen en Spanje volgden en vooral de ontluisterende 4-0 nederlaag tegen Engeland deed pijn.

Met de 2-1 zege op Italië was Frankrijk het EK wel weer goed begonnen. Tegen Noorwegen, waar Johan Hove (FC Groningen) en Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam) in de basis stonden, kende Frankrijk een stroperige eerste helft. Het duurde een klein uur voordat de Fransen toch op voorsprong kwamen door een treffer van Crystal Palace-speler Michael Olise.

Op de linkerflank was Amine Adli doorgebroken en hij trok de bal voor op spits Arnaud Kalimuendo-Muinga. De aanvaller van Stade Rennes miste de bal, waardoor zijn ploeggenoot bij de tweede paal binnen kon tikken. Door de zege gaat Frankrijk met zes punten aan kop in de groep en woensdag kan het tegen Zwitserland de volgende ronde veiligstellen in de laatste poulewedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groep D UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk O21
3
3
0
0
7-2
+5
9
2
Zwitserland O21
3
1
0
2
5-8
-3
3
3
Italië O21
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noorwegen O21
3
1
0
2
2-3
-1
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.