Frankrijk naarstig op zoek naar topkeeper na afscheid Lloris en Mandanda

Reacties

Frankrijk treft het Nederlands elftal in maart voor de EK-kwalificatie, maar het is de vraag met welke keeper het land dat zal doen. Hugo Lloris en Steve Mandanda kondigden onlangs hun afscheid aan en een nieuwe topkeeper is niet meteen voorhanden.

Frankrijk naarstig op zoek naar topkeeper na afscheid Lloris en Mandanda
© Pro Shots

De 36-jarige Lloris maakte maandag een eind aan zijn interlandloopbaan. Hij ontpopte zich met 145 interlands tot recordinternational aller tijden van Frankrijk. Kort daarna besloot ook collega Mandanda te stoppen als international. 'Ik heb geweldige momenten meegemaakt in het Franse team, maar het is tijd om de cirkel te sluiten. Ik begon en eindig samen met Hugo', zei hij tegenover het Franse RMC Sport.

Mike Maignan (27 jaar - vijf wedstrijden voor Frankrijk) is de logische vervanger, maar hij is sinds 22 september afwezig met een kuitblessure. Hij kon daardoor ook niet deelnemen aan het WK. Alphonse Areola (29 jaar - eveneens vijf wedstrijden) lijkt met zijn ervaring ook een goed alternatief, maar komt bij West Ham United weinig in actie. Ook Brice Samba (RC Lens) en Illan Meslier (Leeds United) zijn kandidaten. Zij wachten nog op hun interlanddebuut.

Het duel op 24 maart tussen Frankrijk en Nederland is de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het EK van 2024 in Duitsland. In oktober van dit jaar staan de twee landen opnieuw tegenover elkaar. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer H. Lloris
Meer over H. Lloris
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.