Fortuna Sittard verrast met Oliseh als nieuwe trainer

Reacties

Sunday Oliseh keert terug in Nederland. De 42-jarige Nigeriaan is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. Hij volgt de vorige week ontslagen Ben van Dael op.

Fortuna Sittard verrast met Oliseh als nieuwe trainer

Als speler kwam Oliseh uit voor onder andere Ajax, Juventus en Borussia Dortmund. Met de Amsterdammers werd hij kampioen en won hij twee keer de beker. Ook met Dortmund pakte de verdedigende middenvelder de titel. In 2002 bereikte hij de finale van de UEFA Cup, waarin Feyenoord te sterk was.

De in België woonachtige Oliseh was tussen juli 2015 en januari 2016 actief als bondscoach van Nigeria, maar stapte zelf op na onenigheid met de voetbalbond. Daarvoor trainde hij RCS Verviers en was hij technisch directeur bij AS Eupen.

De Turkse eigenaar Isitan Gün is erg blij met de komst van Oliseh. 'Met Sunday kiest Fortuna voor een trainer die jong en ambitieus is, visie heeft en waar spelers tegenop kijken', zegt hij op de clubsite. 'We zochten iemand die aantrekkelijk voetbal combineert met de pure wil om te winnen. In Sunday denken we deze trainer gevonden te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.