'Fortuna Sittard hangt straf boven hoofd na flesincident'

Een incident na afloop van de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen Haarlem zou Fortuna Sittard wel eens op een straf van de tuchtcommissie van de KNVB kunnen komen te staan, meldt het Algemeen Dagblad. Scheidsrechter Michel Winter werd geraakt door een uit het publiek geworpen fles.

Fortuna-Haarlem kende een tumultueuze slotfase. Na de 1-0 van Ruud Boymans in de 78ste minuut bogen de gasten de achterstand nog om in een 1-2 zege. Dit tot woede van de Fortuna-aanhang, die arbiter Winter als zondebok zag en hem bekogelde met voorwerpen.

Winter had Haarlem in de laatste minuut een strafschop gegeven, waarna Marvin Wijks de gasten naar de winst schoot. Fortuna-coach Roger Reijners (foto) zette na afloop zijn vraagtekens bij de beslissing van de scheidsrechter, maar wond zich meer op over de inleiding van de gelijkmaker.

'Voor onze dug-out moet Fortuna een inworp nemen, maar Haarlem mag dertig meter verder voor hun dug-out ingooien', zegt Reijners op de website van zijn club. 'Daaruit ontstaat de aanval waaruit Haarlem de gelijkmaker scoort. Natuurlijk stond onze organisatie op dat moment niet goed, maar het begint allemaal met een verkeerde beslissing van de scheidsrechter.'

Overigens keurt de Fortuna-trainer de reacties van het publiek af. 'Ik heb het zelf niet gezien, maar zoiets valt niet goed te praten.' Of de tuchtcommissie van de KNVB een onderzoek instelt is nog niet bekend.