Excelsior pas laat zeker van eerste periodetitel

SC Cambuur-Leeuwarden en FC Zwolle gleden uit, waar de andere kanshebbers RKC Waalwijk en Haarlem wél wonnen. Excelsior maakte echter geen fout en pakte de eerste periodetitel.

FC Emmen-Excelsior 0-2 Een overwinning op FC Emmen bood Excelsior zekerheid over het binnenhalen van de eerste periode. Het duurde lang voordat de Rotterdammers opgelucht adem konden halen. Aanvoerder René van Dieren tekende negen minuten voor het einde voor de verlossende treffer. Robert Braber maakte het Kralingse feestje compleet; 0-2.

TOP Oss-FC Zwolle 3-1 TOP Oss mocht dan de nodige spitsen door blessures missen, in Dave Zafarin had de Brabantse ploeg voldoende aanvalskracht in huis. De dertigjarige aanvaller was er met twee treffers verantwoordelijk voor dat de kansen van FC Zwolle op de eerste periodetitel verloren gingen.

Helmond Sport-SC Cambuur-Leeuwarden 4-1 Na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen FC Den Bosch moest SC Cambuur-Leeuwarden opnieuw een stevig verlies incasseren. De formatie van trainer Jurrie Koolhof kreeg halverwege de eerste helft doelpunten van Dirk Jan Derksen en Marc Höcher te slikken. Marc Mboua mocht dan de marge hebben gehalveerd, Helmond Sport zette daar treffers van Guus Joppen en Youssef Chida tegenover.

Telstar-RKC Waalwijk 1-2 RKC Waalwijk blijft ongeslagen in de Jupiler League. In Velsen boekten de Brabanders de derde overwinning van het seizoen, maar grepen naast de eerste prijs. Anthony Obodai en Ruud Berger uit een strafschop maakten na rust het verschil met Telstar, dat in de slotfase de eer redde via invaller Kasper De Fries-Johansen

Fortuna Sittard-Haarlem 1-2 Haarlem ging als outsider voor de periodetitel naar Limburg. De ploeg van Jan Zoutman dreigde met een slap optreden op vreemde bodem opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen, zoals Fortuna Sittard dankzij de treffer van Ruud Boymans de eerste overwinning van het seizoen dacht binnen te halen. In de slotfase draaiden Benjamin van den Broek en Marvin Wijks de rollen om. VVV-Venlo-FC Den Bosch 2-0 Na alle complimenten over het spel van VVV-Venlo achtte trainer Jan van Dijk het tijd voor resultaat. De coach werd op zijn wenken bediend, want tegen FC Den Bosch scoorde zijn ploeg twee keer en hield daarnaast de nul. Marnix Kolder opende na een half uur vanaf de stip de score. Sandro Calabro maakte in de slotfase het karwei af.

RBC Roosendaal-MVV 1-1 MVV en RBC Roosendaal blijven veroordeeld tot de middenmoot in de Jupiler League na het 1-1 gelijkspel. De Brabantse treffer van Sjoerd Ars kreeg via Ole Tobiasen een Limburgs antwoord.

Go Ahead Eagles-FC Eindhoven 2-2 Go Ahead Eagles leefde in de veronderstelling met succes de achterstand uit de eerste helft na rust te hebben weggewerkt. FC Eindhoven vertrok echter met een punt uit De Adelaarshorst dankzij een late gelijkmaker van Tim Nelemans.

FC Dordrecht BV-Veendam 2-3 De dramatische seizoenstart van FC Dordrecht kreeg tegen BV Veendam een vervolg. Trainer Gert Kruys moest erkennen dat de doelpunten van Bart van Muyen en Ruud Kras onvoldoende waren om een vijfde nederlaag op rij te voorkomen. De rode kaart voor Breinburg deed de Dordtse zaak geen goed. Voor Veendam was het de eerste zege op vreemde bodem.

AGOVV Apeldoorn-FC Omniworld 2-2 FC Omniworld heeft dankzij het gelijkspel tegen AGOVV Apeldoorn de laatste plaats verlaten. Toch zal trainer Peter Boeve niet gelukkig zijn met het resultaat, omdat een 2-0 voorsprong na doelpunten van Richard Haklander en Genero Zeefuik in de tweede helft uit handen werd gegeven.