Nog vier clubs doen mee om eerste periodetitel

Van de tien kanshebbers na vier duels op de eerste periodetitel, zijn er een rondje later nog vier over. Excelsior heeft nu de beste papieren en ook FC Zwolle deed goede zaken. SC Cambuur-Leeuwarden ging juist hard onderuit.

Nog vier clubs doen mee om eerste periodetitel

SC Cambuur-Leeuwarden-FC Den Bosch 0-3
Cambuur leed in een uitverkocht eigen stadion een pijnlijke nederlaag tegen Den Bosch. De koploper na vier duels keek binnen een half uur al tegen een 3-0 achterstand aan. Koen van der Biezen, Jordens Peters en Paco van Moorsel deelden dreunen uit waar Cambuur niet van bijkwam. Cambuur behoudt een kleine kans op de eerste periodetitel, maar dan mag Excelsior geen punt meer pakken op de laatste speeldag van Periode 1.

Excelsior-RBC Roosendaal 1-0
Excelsior profiteerde optimaal. De Rotterdammers hadden lang nodig om zich langs RBC te knokken. Invaller Robert Braber was de enige die wist te scoren. Hij maakte een kwartier voor tijd het doelpunt waarmee Excelsior nu alleen aan kop gaat in de Jupiler League.

FC Zwolle-Telstar 3-0
Zwolle deed eveneens wat het moest doen, al was de veilige marge veel groter. De ploeg van coach Jan Everse nam vlot na rust afstand door goals van Eric Botteghin en Bram van Polen. In de slotfase vergrootte Thiago Grizzoli het feest nog eens. Zwolle heeft één punt minder dan Excelsior en moet dus hopen op puntverlies van de nieuwe koploper om de eerste periode alsnog te winnen.

RKC Waalwijk-VVV-Venlo 1-1
RKC bewees zichzelf een slechte dienst door gelijk te spelen tegen VVV. De Limburgers leidden zelfs vanaf de tiende tot de tachtigste minuut door een doelpunt van Ken Leemans. Ruud Berger maakte gelijk uit een strafschop, waardoor RKC nog theoretisch meedoet om de eindzege in de eerste periode.

MVV-Go Ahead Eagles 1-1
MVV en Go Ahead hielden een punt over aan hun onderlinge duel. Ole Tobiasen zette MVV op voorsprong en Achmed Ahahaoui maakte gelijk uit een strafschop. Robert van Boxel was de veroorzaker van de penalty en kreeg rood.

TOP Oss-FC Emmen 2-1
Bij TOP kan Tony de Groot voorlopig even niet meer stuk. De aanvaller kwam een kwartier voor tijd in het veld toen zijn ploeg met 1-0 achterstond. Roy Stroeve had Emmen op voorsprong gezet. De Groot boog de score eigenhandig met twee treffers om in een zege voor TOP. Wellicht heeft hij met zijn goals nu zijn eerste basisplaats veroverd.

FC Eindhoven-AGOVV Apeldoorn 3-3
Eveneens in het laatste kwartier ging de wedstrijd tussen Eindhoven en AGOVV op zijn kop. AGOVV dacht de buit binnen te hebben omdat het leidde met 3-0. Hans van de Haar had zijn debuut opgeleukt met het openingsdoelpunt en Koen Garritsen en Dries Mertens (zijn vijfde al) leken de gasten in veilige haven te hebben geloodst. Supersub Bart van Brakel verkleinde het gat met twee goals en Agyeman Dickson maakte gelijk.

FC Omniworld-Helmond Sport 0-1
Het enige doelpunt in Almere viel al na een kwartier. Peter Uneken was de maker. Niemand wist hem dat na te doen, waardoor de Brabanders de drie punten mee naar huis namen.

BV Veendam-Fortuna Sittard 0-0
Geen treffers in de wedstrijd tussen de twee staartploegen van de Jupiler League. Toch schoten beide teams er iets mee op. Veendam steeg twee plaatsen en Fortuna deed de degradatieplaats over aan Omniworld.

Bekijk hier al onze video's