Fortuna op jacht naar een ton: 'Zelfs donaties uit Maastricht'

Reacties

Fortuna Sittard leeft tussen hoop en vrees. De club moet maandag een ton binnen zien te halen. Lukt dat niet, dan houdt de club op te bestaan.

Fortuna op jacht naar een ton: 'Zelfs donaties uit Maastricht'

De groen-gelen hebben een gat van liefst negen ton in hun begroting. De club haalde de afgelopen periode al acht ton op, maar al dat harde werk is niets waard als er vandaag geen ton binnenkomt. Het benodigde bedrag is nog niet behaald.

Op de burelen in Sittard merkt men dat heel Nederland de club een warm hart toedraagt. 'Er komen donaties binnen uit Groningen, Utrecht en zelfs onze grote rivalen uit Maastricht helpen mee', aldus een woordvoerder tegenover Voetbal International. Medewerkers van de club bellen de hele provincie af op zoek naar steun. De webpagina met daarop het banksaldo wordt telkens hoopvol ververst. 'We drukken niet elke paar minuten op F5, maar je kunt je voorstellen dat we de pagina scherp in de gaten houden.'

Fortuna Sittard zou na Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam de vijfde Jupiler League-club zijn die deze eeuw failliet gaat. Bijdragen aan de redding van de club kan met een storting op rekeningnummer NL54RABO0150430175.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.