Fortuna krijgt gelijk van tuchtcommissie: schorsing Noslin opgeheven

Reacties

Fortuna Sittard kan dinsdagavond in het KNVB-bekertoernooi toch beschikken over Tijjani Noslin. De 24-jarige vleugelaanvaller kreeg vrijdag rood in het competitieduel met NEC, maar is vrijgesproken door de tuchtcommissie.

Fortuna krijgt gelijk van tuchtcommissie: schorsing Noslin opgeheven
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
4 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Noslin maakte halverwege de eerste helft een overtreding op Calvin Verdonk. Hij miste de bal en kwam met zijn noppen daardoor op de enkel van de linksback van NEC. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf in eerste instantie een gele kaart, maar maakte daar na inmenging van de VAR rood van. Fortuna verloor met tien man vervolgens met 4-1 in Nijmegen.

Trainer Danny Buijs noemde de rode kaart niet beslissend, maar vond het wel een zware straf. 'Het is een overtreding, maar de scheidsrechter moet ook begrijpen dat iemand uit balans wordt gebracht. Dan ziet het er ongecontroleerd uit, maar het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hij zette zijn voet er ook niet vol op. Als je zelf gevoetbald hebt, begrijp je dat.'

Buijs sprak toen al de hoop uit dat Noslin dinsdag tegen FC Eindhoven gewoon inzetbaar zou zijn. 'Als ze dit heel goed analyseren, kan het best zijn dat deze kaart geseponeerd wordt.' De aanklager betaald voetbal ging daar niet in mee en stelde nog een schorsing van drie duels waarvan één voorwaardelijk voor. Fortuna ging niet akkoord en kreeg maandagavond gelijk van de tuchtcommissie.

Di 19 dec. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.