Fortuna eert Ricksen met een benefietwedstrijd

Reacties

Fortuna Sittard organiseert zondag 25 mei een benefietwedstrijd voor Fernando Ricksen. De club uit de Jupiler League neemt het dan op tegen het All Star Team van oud-speler Ricksen.

Fortuna eert Ricksen met een benefietwedstrijd

Ricksen, die zeven seizoenen uitkwam voor Fortuna Sittard, stelt zelf een team samen. 'Ik ga jongens benaderen met wie ik heb gespeeld. Het moet een leuke dag worden voor Fortuna en de supporters', aldus Ricksen (foto) in Dagblad De Limburger.

Bij de twaalfvoudige international werd in oktober vorig jaar de spierziekte ALS geconstateerd. Ricksen begon het seizoen nog als trainer van Fortuna Sittard Onder-17, maar moest door zijn ziekte zijn werkzaamheden neerleggen. Het jeugdelftalspeelt op 25 mei de voorwedstrijd.

Ricksen speelde in het verleden ook in het shirt van AZ, Zenit Sint-Petersburg én Glasgow Rangers, de club waar hij vele successen boekte. In Schotland werd Ricksen eerder dit seizoen al geëerd. 'Dat was zo emotioneel. Ontzettend mooi, maar het was ook een heel zware dag voor me. Al die ervaringen; ik was op het einde echt kapot moe', herinnert de Limburger zich.

Ook algemeen directeur Martin Masset is blij met het eerbetoon voor Ricksen. 'Ricksen verdient dit namelijk echt. Dat hij hier zelfs terugkeerde als speler en zijn trainerscarrière begon, tekent zijn liefde voor Fortuna Sittard. Deze liefde is wederzijds, Fernando is een echte Fortunees en daar zijn wij trots op!' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.