Forse schorsing kost Coentrão return om de Super Cup

Fábio Coentrão is door de Spaanse voetbalbond voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg tijdens het competitieduel met Getafe (2-1 verlies). De Portugese linksback van Real Madrid had vanaf de bank op een onbehoorlijke manier aanmerkingen op de arbitrale leiding en kon daarop vertrekken.

Forse schorsing kost Coentrão return om de Super Cup

Woensdagavond kan Real-trainer José Mourinho in de return van de Super Cup tegen Barcelona zodoende geen beroep doen op Coentrão, die ook de komende drie competitiewedstrijden tegen Granada, Sevilla en Rayo Vallecano moet missen.

Barcelona-trainer Tito Vilanova werd eveneens geschorst voor aanmerkingen op de leiding tijdens de competitiewedstrijd tegen Osasuna (2-1 winst). Afgelopen zondag werd de oefenmeester naar de tribune verwezen, omdat hij zich niet wist in te houden toen hij meende dat er ten onrechte niet werd gefloten voor een overtreding op Sergio Busquets.

In tegenstelling tot Coentrão was Vilanova nog in beroep gegaan, dat bleef echter zonder succes. De komende twee competitieduels met Valencia en Getafe mag Vilanova daarom niet plaatsnemen op de bank. Tegen Real Madrid is Vilanova er woensdagavond opmerkelijk genoeg wel bij, omdat zijn uitsluiting alleen voor Primera División-wedstrijden geldt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's