Forlán zit Liverpool ook op Anfield dwars

Atlético Madrid verloor dan wel de halve finale in Europa League op Anfield, door de treffer van Diego Forlán droop de thuisploeg Liverpool teleurgesteld na 120 minuten af (2-1).

Forlán maakte na 102 minuten de enige Madrileense treffer die genoeg was voor een plaats in de finale van de Europa League in Hamburg. Fulham is op 12 mei in de Duitse havenstad de tegenstander.

José Antonio Reyes stond aan de basis van het belangrijke Spaanse doelpunt in de eerste verlenging. De aanvaller troefde Glen Johnson in de lucht af en leverde een afgemeten voorzet af. Voor Forlán, die vorige week in Madrid matchwinner was, was het daarna een koud kunstje te scoren. De Uruguayaan was daarmee verantwoordelijk voor de finaleplaats van Atlético.

De heldenrol leek aanvankelijk weggelegd voor Yossi Benayoun. Dankzij het voorbereidende werk van de Israëliër sleepte Liverpool er een verlenging uit het vuur. Alberto Aquilani tikte op slag van rust de voorzet achter Atlético Madrid-doelman David de Gea, waar Dirk Kuijt de bal aan zich voorbij liet gaan.

Koud vier minuten in de eerste verlenging deed Benayoun opnieuw van zich spreken. Met een laag schot verraste hij De Gea, die er niet geheel vrijuit ging. Het werd de doelman vergeven, met dank aan Forlán die zeven minuten na de 2-0 de doorslaggevende tegentreffer produceerde. En doordat Liverpool er niet in slaagde Atlético in verlegenheid te brengen.