Matig Liverpool onderuit bij Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft de eerste halve finale-wedstrijd tegen Liverpool met 1-0 gewonnen. De bezoekers uit Engeland speelden zeer matig en mochten uiteindelijk niet klagen dat het doelpunt van Diego Forlán het enige van de wedstrijd was.

Rafael Benítez moest door de absentie van Fernando Torres met David N'Gog in de spits spelen. Dirk Kuijt speelde op de rechterkant in een aanvallende rol en Ryan Babel was weliswaar verlost van zijn schorsing, maar had geen basisplaats. Bij Atlético Madrid ontbrak Sergio Agüero vanwege een schorsing. Daarom speelde Simão naast Forlán in de aanval van de Spanjaarden.

Voor beide teams is de Europa League de laatste kans om het matige seizoen nog enige glans te geven. Atlético Madrid bivakkeert in de middenmoot van de Primera División en weet dat via de competitie Europees voetbal afdwingen een schier onmogelijke opgave is. Liverpool doet het matig in de Premier League en heeft ook Europees voetbal voor komende jaargang nog niet binnen.

Al vlot bleek dat het The Reds ook deze wedstrijd aan vorm ontbrak. Na negen minuten keek het elftal dan ook al tegen een achterstand aan. Simão kon, zonder veel tegenstand, voorzetten en Forlán zag in eerste instantie zijn kopbal volledig mislukken. Toch mocht hij nog bij de bal komen en schoot via de benen van Pepe Reina zacht binnen. De reddingsactie van Jamie Carragher was even kansloos als koddig.

In één van de spaarzame goedlopende aanvallen van Liverpool leek Yossi Benayoun de gelijkmaker gescoord te hebben, maar scheidsrechter Laurent Duhamel constateerde buitenspel. Ten onrechte, bleek uit de herhaling. Liverpool probeerde wel een en ander, maar miste creativiteit en had nooit de juiste oplossingen.

Na rust rook Atlético dat er meer te halen viel dan een minimale overwinning en drukte het de bezoekers steeds verder terug op de eigen helft. De ploeg kreeg ook kansen, maar kon de 1-0 voorsprong niet vergroten. De uitblinkende José Antonio Reyes kreeg de beste kans, maar zag Reina fraai redding brengen. Liverpool-coach Rafael Benítez bracht een klein half uur voor tijd Babel voor de falende N'Gog, maar de Oranje-international was ook niet bij machte zijn pover spelende ploeg van een impuls te voorzien.

In de slotfase nam de druk van Atlético af. De ploeg besloot de voorsprong te consolideren en volgende week in de geruststellende wetenschap af kan reizen naar Anfield Road dat Liverpool met betere ideeën moet komen om te scoren.