Foor: 'Ik deed net of ik mijn veters ging strikken'

Reacties

Volgens Navarone Foor (23) past de gemakkelijke 4-0 bekerzege van NEC op Sparta Rotterdam in het sublieme seizoen dat de Nijmegenaren tot nu toe kennen. De aanvallende middenvelder erkent dat zijn treffer een ingestudeerd doelpunt was.

Foor: 'Ik deed net of ik mijn veters ging strikken'

Kort na rust tekende Foor voor de 3-0. Terwijl de gehele Sparta-defensie bij een vrije trap van Marcel Ritzmaier stapte, profiteerde hij. Met zijn derde seizoensdoelpunt (twee in de competitie) besliste hij het bekerduel. 'Met dank aan Ron de Groot', zo refereerde Foor op de clubwebsite aan de assistent-trainer bij de uitleg van zijn treffer. 'Hij gaf deze week aan dat Sparta nog wel eens massaal wil instappen in zulke situaties. Nou, dat bleek. Ik deed net of ik mijn veters ging strikken en kon vervolgens zo doorlopen.'

Foor meende dat NEC 'een verrassend gemakkelijk avondje' had gehad tegen Sparta. 'We hebben opnieuw vertrouwen getankt', erkende hij. 'Een blik op de ranglijst maakt ons trots, we moeten nu dus vooral zo blijven doorgaan.' Zondag volgt voor de nummer zeven van de Eredivisie het lastige uitduel bij AZ.

Santos
In de beker is HHC Hardenberg in de achtste finale de tegenstander. Ook dat betreft een uitwedstrijd. Voorafgaand aan de loting had Christian Santos nog zijn voorkeur uitgesproken. 'Wie het wordt maakt me niet uit. Ik houd van wedstrijden met een uitdaging, maar wil vooral een ronde verder komen. Maar als ik dan toch mag kiezen, doe dan maar geen amateurploeg', aldus de maker van de 4-0 tegen Sparta, die dus zijn zin niet kreeg.

Behalve Foor is ook Santos met acht officiële goals een van de NEC-blikvangers dit seizoen. Donderdag bepaalde hij met een rake vrije trap de eindstand. Ook dat bleek geen toeval. 'Daar train ik regelmatig op. Ik kreeg in de hele wedstrijd eigenlijk geen echte kansen, dus deze bal besloot ik op te eisen. Gelukkig pakte het zo uit', aldus de aanvaller, die vanwege het gebrek aan ruimte van een lastige pot sprak. 'Maar als ik elke week een moeilijke wedstrijd heb en vervolgens toch nog weet te scoren dan vind ik het prima.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.