Floccari schlemiel en Vucinic held in Romeinse derby

Een gemiste Lazio-penalty bood AS Roma de ruimte voor een wederopstanding die resulteerde in een herovering van de koppositie in de Serie A.

Floccari schlemiel en Vucinic held in Romeinse derby

Lazio zocht na 45 minuten de kleedkamer op met de gerustellende gedachte dat in de eerste helft AS Roma weinig had kunnen inbrengen. Bovendien had Tommaso Rocchi geprofiteerd van een fout in de Roma-defensie en was de voorsprong een feit.

Direct na rust leek een vervolg aanstaande na de valpartij van Aleksandar Kolarov over het uitgestoken been van Marco Cassetti. Sergio Floccari liet echter de uitgelezen kans onbenut. AS Roma-keeper Júlio Sérgio redde en maakte daarmee de weg vrij voor een heldenrol van Mirko Vucinic.

De Montenegrijn bracht in de 53ste minuut uit een strafschop de score in evenwicht, om tien minuten later met een verwoestende uithaal van net buiten het zestienmetergebied de wedstrijd een compleet ander gezicht mee te geven.

Lazio, dat nog niet verlost is van degradatiezorgen, kon de nederlaag niet voorkomen. In de slotfase kreeg Christian Ledesma nog een rode kaart na een sarcastisch applausje richting scheidsrechter Tagliavento.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen