Maicon en Eto'o schieten Internazionale langs Juventus

Internazionale heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Juventus (2-0). De bezoekers kwamen eigenlijk niet in het stuk voor, toch duurde het lang voordat Inter de wedstrijd besliste.

In de eerste helft viel er maar weinig te genieten en was de wedstrijden bij vlagen erg onvriendelijk. Tussen de achttiende en 37ste minuut gaf scheidsrechter Antonio D'Amato liefst zes gele kaarten, waarvan twee voor Mohamed Sissoko. Maar ook tegen tien man lukte het Inter niet om veel kansen te creëren tegen Juventus, dat duidelijk voor een gelijkspel kwam.

De thuisclub kreeg enkele goede kansen, Zo was Diego Milito met een kopbal in het zijnet dichtbij de 1-0 en was Wesley Sneijder, die kort voor tijd van het veld werd gehaald, in de buurt van de openingstreffer met een schot van afstand. Het was echter een verdediger die een kwartier voor tijd de score opende namens de Nerazzurri en daarmee de wedstrijd openbrak.

Een afgeslagen hoekschop kwam Maicon terecht en de rechtsback controleerde de bal, waarna hij verwoestend uithaalde. De inzet van de Braziliaan was niet houdbaar voor Gianluigi Buffon, waardoor Inter op 1-0 kwam. Lang leek het de enige treffer van de wedstrijd, maar in blessuretijd was het Samuel Eto'o die op aangeven van Sulley Muntari de overwinning veilig stelde.

Door de zege komt Inter op zeventig punten uit 34 wedstrijden, twee meer dan AS Roma dat zondag de Romeinse derby speelt tegen Lazio. Juventus blijft zesde, met 51 punten uit 34 duels.