Flater Kristinsson en wereldgoal Linssen helpen Vitesse aan nieuwe zege

Reacties

Vitesse heeft zijn uitstekende competitiestart zonder overtuigend te spelen een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij Excelsior won het elftal van Henk Fraser met 0-3. Een fout van Excelsior-keeper Ögmundur Kristinsson hielp Vitesse op weg. Bryan Linssen produceerde het hoogtepunt van de avond met een zeer fraai doelpunt.

Flater Kristinsson en wereldgoal Linssen helpen Vitesse aan nieuwe zege

De beginfase op Woudestein was voor de thuisploeg, die voornamelijk via Zakaria El Azzouzi gevaarlijk werd. De spits schoot de bal na een corner in kansrijke positie in het zijnet. Hoewel Vitesse, dat zonder captain Guram Kashia (rust) aantrad, richting de onderbreking langzaam de overhand kreeg, leek Excelsior stand te houden tot aan het rustsignaal.

Alvorens Bas Nijhuis daarvoor floot, kwam Vitesse toch op voorsprong met hulp van de nieuwe Excelsior-doelman Kristinsson. De veertienvoudig IJslands international tastte mis bij een hoekschop van Alexander Büttner, waarop basisdebutant Luc Castaignos zijn eerste treffer voor de Arnhemmers binnenknikte.

Luc Castaignos viert zijn eerste treffer in Arnhemse dienst.
Luc Castaignos viert zijn eerste treffer in Arnhemse dienst.

De tegenslag voor de thee kwam Excelsior niet meer te boven. Al snel nestelde Tim Matavz zich naast Castaignos op het scorebord. Jeffry Fortes bracht op ongelukkige wijze Büttner naar de grond, waarna Matavz zich met succes over de strafschop ontfermde. De Sloveen was in alle vier de Eredivisie-duels voor Vitesse trefzeker.

Als een donderslag bij heldere hemel kwam er enkele minuten daarna een enorme kans voor El Azzouzi. De aanvaller miste voor een nagenoeg open doel, nadat de bal via Büttner en Luigi Bruins plots bij hem terechtkwam. Dat gaf Excelsior hernieuwde moed om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Zo had gelegenheidsaanvoerder Remko Pasveer moeite met een poging van Ryan Koolwijk.

Reden voor Fraser om de rappe Milot Rashica te brengen voor doelpuntenmaker Castaignos, terwijl uitblinker Thulani Serero noodgedwongen naar de kant moest met hamstringklachten. Vitesse leunde achterover, wachtend op een moment waarop een van de aanvallers zijn individuele kwaliteit kon tonen.

Dat gebeurde: nadat Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij de bal bijna bij de tweede paal binnengleed, eiste Bryan Linssen aan de andere kant alle aandacht op met een wereldgoal. De aanvaller kreeg de bal op ongeveer veertig meter van het doel voor zijn voeten en haalde ongenadig hard uit voor de 0-3. Daarmee verwees Linssen alle hoop van Excelsior naar de prullenbak. Rashica en debutant Lars ten Teije (19) waren in het laatste kwartier nog dicht bij een vierde Arnhemse goal, terwijl Koolwijk de bal niet in het lege doel kreeg na een fout van Pasveer.

Door de zege stijgt Vitesse, dat donderdag Lazio ontvangt in de groepsfase van de Europa League, naar de tweede plek. Nummer drie PSV, dat zondag SC Heerenveen treft, heeft net als Vitesse negen punten. Excelsior blijft steken op plaats elf met vier punten. 

'Vitesse kon al rustig aan Lazio denken na rust bij Excelsior'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.