Flamengo laat familiedroom Filipe Luís uitkomen: 'De grote dag is eindelijk hier'

Reacties

Filipe Luís keert terug naar zijn vaderland. De Braziliaanse verdediger die deze zomer vertrok bij Atlético Madrid heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Flamengo. Daarmee komt er een droom uit voor de linksback én zijn familie.

Flamengo laat familiedroom Filipe Luís uitkomen: 'De grote dag is eindelijk hier'

Voor de 33-jarige Filipe Luís betekent de overstap een einde aan zijn tocht door Europa. Nadat hij in eigen land was doorgebroken bij Figueirense, probeerde hij het een jaartje bij Ajax. In Amsterdam kwam hij niet verder dan het tweede elftal. Onder toenmalig trainer Danny Blind zat hij slechts twee keer op de bank bij het eerste, voor een Eredivisie-wedstrijd tegen FC Den Bosch en een UEFA Cup-ontmoeting met Auxerre. Hij kwam in die wedstrijden niet in actie.

Daarna werd hij overgenomen door Rentistas uit Uruguay, dat hem achtereenvolgens verhuurde aan (het tweede elftal van) Real Madrid en Deportivo La Coruña, dat hem later definitief overnam en liet doorbreken in de Primera División. Tussen 2010 en 2014 speelde Filipe Luís vervolgens voor Atlético, na een seizoen Chelsea (2014/15) keerde hij weer terug bij Los Colchoneros. Daar werd zijn aflopende contract deze zomer niet verlengd, zoals ook steunpilaren als Diego Godín, Antoine Griezmann, Juanfran, Rodri en Lucas Hernández vertrokken.

Dinsdag werd vervolgens bekend dat Filipe Luís zijn carrière vervolgt bij Flamengo, de huidige nummer drie van Brazilië. Daarmee gaat er een langgekoesterde wens in vervulling. Niet alleen van de verdediger zelf, maar ook van zijn familie, zo blijkt. Bij een foto van hemzelf als kleine jongen in Flamengo-shirt, samen met zijn grootvader, schrijft hij op Twitter: 'Een gevoel dat van vader op zoon gaat, van grootvader op kleizoon. De grote dag is eindelijk hier, de dag waarop mijn kinderwens in vervulling gaat.'

Van de verdediger is bekend dat hij al sinds zijn kinderjaren Flamenguista is. De linksback is overigens niet de eerste grote zomerse aanwinst voor de club uit Rio de Janeiro. Eerder werd Internazionale-talent Gabriel Barbosa (beter bekend als Gabigol), voormalig Bayern München-rechtsback Rafinha en centrumverdediger Pablo Marí (ex-NAC Breda) aangetrokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.