Grote renovatie in defensie van Atlético Madrid gaat verder

Reacties

Atlético Madrid is begonnen aan de volgende fase van de grote renovatie in de defensie. Trainer Diego Simeone zag deze zomer liefst drie veteranen vertrekken. De Spaanse club heeft nu toegeslagen met de komst van de Braziliaanse linksback Renan Lodi, die zich mag ontfermen over de erfenis van Filipe Luís.

Grote renovatie in defensie van Atlético Madrid gaat verder

De 33-jarige Braziliaan is een van de sterkhouders die na een lang dienstverband in Madrid vertrok. Ook Juanfran heeft inmiddels de transfervrije status, Diego Godín verkaste transfervrij naar Internazionale. Daarnaast vertrok Lucas Hernández voor tachtig miljoen euro naar Bayern München. Atlético Madrid heeft de laatste weken niet stilgezeten en haalde onder anderen Felipe van FC Porto binnen om de achterste linie te versterken. Daar komt de 21-jarige Lodi nu bij.

De linkervleugelverdediger wordt overgenomen van Athletico Paranaense. De nummer twee van afgelopen seizoen betaalt ongeveer twintig miljoen voor de back, die in zijn thuisland dertig duels speelde in de Série A.

Inmiddels gaan de transferuitgaven van Atleti richting de tweehonderd miljoen. João Felix is de nieuwe recordaanwinst van de hoofdstedelingen, hij kost Atlético Madrid in de komende jaren liefst 126 miljoen euro.

Voor Atlético Madrid begint het nieuwe seizoen in La Liga op 18 augustus met een thuiswedstrijd tegen Getafe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.