Fitte Drenthe: 'Ik hoop dat ik nog lang bij Reading blijf'

Royston Drenthe zegt dat hij eindelijk een plaats heeft gevonden waar hij zich thuisvoelt: Reading. Daarnaast voelt de voormalige Feyenoorder zich weer volledig fit.

Fitte Drenthe: 'Ik hoop dat ik nog lang bij Reading blijf'

Afgelopen weekeinde speelde Drenthe met Reading met 3-3 gelijk tegen Watford. 'We kunnen er boos om worden, maar we zijn nog steeds ongeslagen', vertelt Drenthe op de website van zijn club. 'Dat is belangrijk voor ons', aldus Drenthe, die alleen het openingsduel met Ipswich Town in een zege zag eindigen (2-1). Vervolgens leverde het bezoek aan Bolton Wanderers een punt op (1-1).

Dat Drenthe dit seizoen niet op het hoogste niveau van Engeland uitkomt, doet hem weinig. 'Het Championship is een van de vijf competities die wereldwijd het meest wordt bekeken', stelt de 26-jarige linkspoot. 'We hebben nu drie wedstrijden op rij een behoorlijk niveau gehaald, maar ik kijk er naar uit om meer te winnen.'

Drenthe vertrok op twintigjarige leeftijd bij Feyenoord, om bij Real Madrid aan de slag te gaan. Na vijf jaar, waarin hij ook werd verhuurd aan Hércules Alicante en Everton, verraste hij de wereld afgelopen seizoen met een overstap naar Alania Vladikavkaz. Nu hij zichzelf heeft teruggeknokt van zijn reserverol in Madrid, voelt Drenthe zich weer top.

'De jongens en de coach hebben me hard aangepakt. Het was echt een hele zware voorbereiding, maar daardoor ben ik wel weer fit en voel ik me goed. Ik heb mijn teamgenoten ook gezegd dat ik blij ben dat ik voor Reading mag spelen en hoop dat ik hier lang kan blijven voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen