Fischer laat Denemarken juichen, geen wereldgoal Berg

Reacties

Dankzij een doelpunt van Ajacied Viktor Fischer heeft Denemarken de oefeninterland met Montenegro winnend afgesloten. Marcus Berg (foto) zag de rol van matchwinner door zijn vingers glippen bij Noorwegen - Zweden.

Fischer laat Denemarken juichen, geen wereldgoal Berg

Noorwegen - Zweden 0-0
Tijdens de ontmoeting in Oslo kwamen er tal van voormalige spelers uit de Eredivisie in actie. Aan Zweedse zijde maakten Pontus Wernbloom (ex-AZ), Jonas Olsson (ex-NEC), Zlatan Ibrahimovic (ex-Ajax), Andreas Isaksson en Ola Toivonen (beiden ex-PSV) minuten. Bij Noorwegen kwamen ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui en voormalig-SC Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi binnen de lijnen. De Zweedse doelman Kristoffer Nordfeldt van Heerenveen was de enige huidige Eredivisie-speler die meedeed. Hij viel in de tweede helft in.

De vermakelijke Scandinavische derby bleef zonder winnaar, maar was allesbehalve saai. Dat werd geïllustreerd door de prachtige poging van Berg (ex-FC Groningen en -PSV) vlak voor tijd. De omhaal van de Zweedse spits strandde op de paal. Noorwegen speelt vrijdag in de EK-kwalificatiereeks tegen Azerbeidzjan. Zweden komt pas zondag in actie op weg naar het EK; het ontmoet dan Montenegro. Het is onbekend of Ibrahimovic dan van de partij is, aangezien de spits na een halfuur geblesseerd uitviel.

Denemarken - Montenegro 2-1
Montenegro kwam maandagavond ook in actie. Het land ging ondanks een wonderschone goal van Stevan Jovetic met 2-1 onderuit op bezoek bij Denemarken, door toedoen van een huidige Ajacied en een ex-speler van de Amsterdammers.

Christian Eriksen en Fischer verzorgden namelijk de Deense goals. Eriksen zorgde met een houdbaar schot voor de gelijkmaker in de zeventigste minuut, terwijl Fischer vijf minuten voor tijd met een benutte strafschop voor de overwinning zorgde.

Voor Fischer, die vanwege een zware hamstringblessure in 2013 zijn laatste interland speelde, was het zijn eerste interlandtreffer. Voor Denemarken kwamen ook Simon Poulsen (AZ/PSV), Andreas Bjelland (FC Twente) en Lucas Andersen (Ajax) in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.