Fischer: 'Genoeg getraind op strafschoppen'

Reacties

Bondscoach Morten Olsen kon de durf waarderen van Viktor Fischer, die zijn rentree in de Deense ploeg opluisterde met de winnende treffer en tevens zijn eerste interlandgoal.

Fischer: 'Genoeg getraind op strafschoppen'

Het was zijn eigen beslissing om in de 85ste minuut achter de bal plaats te nemen om Denemarken naar de oefenzege op Montenegro (2-1) te schieten. Fischer, die minder dan tien minuten in het veld stond, maakte van de gelegenheid gebruik om bij afwezigheid van vaste penaltynemers Nicklas Bendtner en Daniel Agger zich te laten gelden.

'Ik besloot dat ik wilde schieten. Ik keek naar William Kvist en Morten Duncan Rasmussen. Ze stonden ervoor open en daarom ging ik achter de bal staan', keek de Ajacied in Deense media terug op zijn geslaagde rentree na anderhalf jaar afwezigheid bij de nationale ploeg.

De bondscoach kon de bravoure van Fischer wel waarderen. 'Waarom ook niet? Als een jongeling komt en zegt dat hij de strafschop wil nemen, dan moet je hem maar ook testen', zei Olsen met een glimlach.

Voor Fischer, die een dag na zijn succesvolle invalbeurt zijn 21ste verjaardag vierde, was het een bijzonder moment. 'Het was mijn eerste strafschop in mijn profloopbaan. Maar ik had er wel al veel op getraind.'

'Van mij kan niet verwacht worden dat ik elke wedstrijd de winnende maak, maar ik heb het al vaker gezegd en dat doe ik nu opnieuw; ik ga ervoor om belangrijk te zijn', aldus Fischer over zijn ambities. 'Dat is ook de rol die ik moet spelen bij Jong Denemarken.' De Ajax-aanvaller gaat deze zomer in Tsjechië op jacht naar de Europese titel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.