Fiorentina zet verhuurbeleid Chelsea verder onder druk

Reacties

Fiorentina heeft bij de wereldvoetbalbond (FIFA) een klacht ingediend over de huurconstructie die Chelsea op poten zette voor Mohamed Salah. De Egyptische vleugelspits zou dit seizoen door de Londenaren worden uitgeleend aan de club uit Florence, maar werd voor de neus van de Noord-Italianen weggekaapt door AS Roma.

Fiorentina zet verhuurbeleid Chelsea verder onder druk

Salah kwam afgelopen half jaar al op huurbasis uit voor Fiorentina, als onderdeel van de deal die de club sloot met Chelsea over Juan Cuadrado. De ploeg uit Florence had bij de huurdeal bij de Londenaren bedongen dat de Egyptenaar ook komend seizoen geleend zou worden. De speler zelf zag echter weinig in een terugkeer naar Toscane.

Daarop zag Roma zijn kans schoon en haalde het Salah - op huurbasis, met een optie tot koop - op bij Chelsea. Fiorentina diende daarop een klacht in bij de FIFA. 'Die hebben we op dit moment in behandeling', bevestigde een voorlichter van de wereldvoetbalbond. 'We zijn de zaak aan het onderzoeken.'

Wat voor gevolgen het kan hebben voor de regerend Engels landskampioen, is nog niet duidelijk. Chelsea wilde niet reageren op de klacht vanuit Italië. Eerder uitte vakbondsleider Gordon Taylor al kritiek op het verhuurbeleid van de Londenaren, die de afgelopen transferperiode 33 spelers stalden bij andere clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.