Fiorentina zet AC Milan te kijk, Stekelenburg incasseert

Fiorentina heeft in Italië voor een daverende verrassing gezorgd door AC Milan op eigen veld met 1-2 te kloppen. AC Milan moet vrezen dat het de koppositie in de Serie A door die de zeperd moet inleveren. Juventus komt later op de avond nog in actie tegen Palermo. Internazionale kwam niet verder dan een gelijkspel.

AC Milan-Fiorentina 1-2Een week na het 1-1 gelijkspel bij Catania leverde AC Milan weer punten in. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri zocht na 45 minuten de kleedkamer nog wel op met een voorsprong. Zlatan Ibrahimovic benutte een dubieuze strafschop die was toegekend nadat Matija Nastasic Maxi López zou hebben vastgehouden.

Fiorentina, dat in de Serie A in uitduels slecht presteert, kwam in de tweede helft knap terug. Milan Jovetic tekende kort na rust voor de gelijkmaker. Amauri liet AC Milan teleurgesteld achter in San Siro door twee minuten voor het einde de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Saillant detail is dat de aanvaller wordt gehuurd van Juventus, de grote concurrent van Milan.

Met de nederlaag incasseerde AC Milan de derde tegenvaller op rij. Na de 1-1 bij Catania werden de Rossoneri in de Champions League uitgeschakeld door Barcelona. Juventus kan zaterdagavond met een zege op Palermo Milan aflossen als koploper in de Serie A. Voor Fiorentina waren de punten zeer welkom in de strijd tegen degradatie.

Udinese-Parma 3-1Kwadwo Asamoah bracht Udinese terug in de strijd voor kwalificatie voor de Champions League. De Ghanees nam tegen Parma twee van de drie treffers voor zijn rekening, waardoor Udinese na vijf wedstrijden op rij zonder overwinning weer drie punten kon bijschrijven.

Cagliari-Internazionale 2-2Internazionale kon de 5-4 overwinning op Genoa van vorige week geen vervolg geven. Het bezoek aan Cagliari leverde slechts een punt op (2-2). Trainer Andrea Stramaccioni, die nog geen beroep kon doen op de geblesseerden Wesley Sneijder en Luc Castaignos, kon wel tevreden zijn over de veerkracht van zijn ploeg. Tot twee toe werd een achterstand ongedaan gemaakt.

Toch overheerst waarschijnlijk een gevoel van teleurstelling aangezien Inter het laatste half uur met een man meer speelde. Mauricio Pinilla kreeg in de 61ste minuut een rode kaart na te uitbundig vieren van zijn doelpunt. De Nerazzurri kwamen tegen tien man niet verder dan de 2-2 van Esteban Cambiasso.

Lecce-AS Roma 4-2Maarten Stekelenburg beleefde een slechte middag bij Lecce. De Oranje-international incasseerde in de eerste 55 minuten vier treffers. David Di Michele gaf de doelman twee keer het nakijken. Door de productie van degradatiekandidaat Lecce waren de twee treffers van AS Roma in de slotfase niet meer dan voor de statistieken.

Overige duels:Cesena-Bologna 0-0Chievo-Cantania 3-2Novara-Genoa 1-1 Foto: VI Images