Fiorentina viert feest, Toni op weg naar topscorerstitel

Reacties

Fiorentina is zeker van kwalificatie voor de Europa League na een zwaarbevochten zege op Sicilië. Luca Toni lijkt de oudste topscorer aller tijden te worden in de Serie A.

Fiorentina viert feest, Toni op weg naar topscorerstitel

Palermo - Fiorentina 2-3
De doelpunten van Fiorentina kwamen op naam van Alberto Gilardino, Josip Ilicic en Marcos Alonso. De treffer van Ilicic was de mooiste; hij knalde raak met een prachtige pegel van afstand. Luca Rigoni en Mato Jajalo deden wat terug namens middenmoter Palermo, waar de naar Juventus vertrekkende Paolo Dybala werd uitgezwaaid door het publiek.

Door de winst van Fiorentina maken Sampdoria en Internazionale geen kans meer op een plek bij de eerste zes. Alleen als de huidige nummer zes Genoa geen Europese licentie krijgt, maken die clubs nog kans op een plek in de Europa League.

Parma - Hellas Verona 2-2
Hellas Verona won niet op bezoek bij degradant Parma, maar Luca Toni verliet het veld desondanks met een lach. Dankzij zijn twee doelpunten staat hij met 21 goals bovenaan in het Italiaanse topscorersklassement. Carlos Tévez (Juventus, 20) en Mauro Icardi (Internazionale, 20) zijn zijn laatst overgebleven concurrenten.

Indien Toni zich volgend weekend op de laatste speeldag van de Serie A tot topscorer kroont, is hij de oudste Copacanonniere aller tijden. De veteraan wordt deze week namelijk 38 jaar. Toni (foto) staat volgende week zondag tegenover een van zijn concurrenten, want Verona sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Juventus. Het Inter van Icardi speelt thuis tegen Empoli.

Overige uitslagen
Cesena - Cagliari 0-0
Udinese - Sassuolo 0-1
Chievo Verona - Atalanta Bergamo 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.