Fiorentina op hielen topdrie na winst in Palermo

Fiorentina en Palermo speelden een spannende en boeiende wedstrijd, die uiteindelijk de bezoekers uit Florence drie punten opleverden: 1-3.

Drie spelers vielen op bij Viola. Als eerste was dat Alberto Gilardino, die de score opende en met zijn zevende goal van het seizoen zich topscorer van de Serie A mag noemen. Gila scoorde echter wel met een hand: 0-1.

Collega Adrian Mutu deed het netter, hij produceerde twee goals: de 0-2 en de 1-3. De Roemeen maakte vlak voor rust zijn eerste treffer door op aangeven van Gilardino de aanstormende doelman Marco Amelia te kloppen. En in de 62ste minuut tekende hij voor de 1-3 door een gestrande voorzet om te zetten in een treffer.

De derde speler van Fiorentina die uitblonk was doelman Sébastien Frey. De keeper voorkwam met een aantal knappe reddingen dat Palermo vaker scoorde dan die ene keer via Fabio Simplicio.

Fiorentina is vijfde met zestien punten, en dat is er eentje minder dan de gehele topdrie in de Serie A. Palermo is middenmoter met twaalf punten.