Fiorentina maakt flinke sprong op ranglijst

Parma profiteerde van de nederlaag van Sampdoria bij AC Milan. Fiorentina maakte een flinke sprong op de ranglijst.

Genoa-Parma 2-2Inzet van het duel in Luigi Ferraris was de vierde plaats die door de nederlaag van Sampdoria tegen AC Milan voor het grijpen lag. Genoa verzuimde in een aantrekkelijke wedstrijd de uitgelezen kans te grijpen. Parma leidde na een uur met 2-1 door treffers van Jonathan Biabiany, de eerste twee van de Franse aanvaller in de Serie A. Rafaella Palladino voorkwam een zege van Parma, maar verder dan de gelijkmaker kwam Genoa niet. Voor Parma was dat de remise genoeg om de vierde plaats te veroveren.

Fiorentina-Atalanta Bergamo 2-0Na twee nederlagen op rij liet Fiorentina zich van een beter kant zien. Atalanta Bergamo was in Florence het slachtoffer van Viola, dat voor de zege Juan Manuel Vargas (foto) moest danken. De Peruaan opende met een schot van bijna dertig meter de score. In de laatste minuut nam Alberto Gilardino alle onzekerheid weg voor Fiorentina, dat door de zege naar de vijfde plaats klom.

Palermo-Cagliari 2-1De Derby dello Isole werd in negen minuten beslist in het voordeel van Palermo. De thuisploeg keek na 24 minuten tegen een achterstand na een goal van Alessandro matri aan, maar stelde in de tweede helft orde op zaken. Na de gelijkmaker van Igor Budan besliste Simon Kjaer het duel. Cagliari maakte de wedstrijd af met Michele Canini op het doel. Keeper Cristiano Lupatelli raakte zeven minuten voor tijd geblesseerd, terwijl trainer Massimo Alegri als drie keer had gewisseld.

Siena-Catania 3-2Een onverwachte comeback bracht Siena op de ranglijst naast Catania. De Toscaanse formatie leek na 55 minuten en twee goals van Jorge Martinez een nieuwe nederlaag te moeten incasseren. Maar binnen vijf minuten was de 2-1 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong en groeide het puntentotaal met vijftig procent naar negen.