Marchisio beslist Italiaanse topper in voordeel Juventus

Voor het eerst sinds 2005 heeft Juventus in eigen huis een overwinning geboekt op Internazionale (2-1). Claudio Marchisio maakte na een klein uur de winnende treffer in een hectische topper.

Juventus moest de wedstrijd eigenlijk ook winnen om in de race te blijven voor de landstitel. Voorafgaand aan het duel had de ploeg uit Turijn al acht punten achterstand op Internazionale. In de twintigste minuut kwam de thuisploeg ook op voorsprong na een kopbal van Giorgio Chiellini, de verdediger zag zijn inzet via het been van Thiago Motta in het doel van Inter belanden.

Zes minuten later maakte Samuel Eto'o echter alweer gelijk. De spits van Kameroen kon volledig vrijstaand binnenkoppen en zette zo beide ploegen weer op gelijke hoogte. De twee teams ontliepen elkaar niets, juist op het moment dat Inter leek door te drukken scoorde Marchisio de 2-1. Na een knappe actie passeerde hij Júlio César van dichtbij met een leep lobje.

De slotfase in Turijn was erg hectisch. Juventus beeindigde de wedstrijd met tien man, nadat Felipe Melo een elleboogstoot had uitgedeeld richting invaller Mario Balotelli. Ook met een speler minder kwam de overwinning van de thuisploeg echter niet meer in gevaar. Juventus verkleinde de achterstand op koploper Inter dus naar vijf punten en blijf derde achter AC Milan.