Fiorentina klopt Juve en reanimeert Italiaanse titelstrijd

Fiorentina heeft voor een flinke verrassing gezorgd door thuis met 2-1 van Juventus te winnen. Daarmee ligt de gesloten geachte titelstrijd in de Serie A weer open.

Fiorentina speelde een zeer sterke eerste helft tegen rivaal Juventus. Matias Vecino was de gevaarlijkste man van de openingsfase. Nadat hij doelman Gianluigi Buffon al op de proef had gesteld met een lage knal, vuurde hij in de tiende minuut tegen de paal.

In de loop van het eerste bedrijf krabbelde Juventus op, maar toch ging het met een achterstand rusten. Nikola Kalinic rondde in de 37ste minuut af op aangeven van Federico Bernardeschi.

Na rust kreeg Juventus ook geen vat op de subtopper uit Florence, waar Kevin Diks niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Bernardeschi en Kalinic vonden Buffon op hun weg, maar in de 54ste minuut moest de goalie weer vissen. Milan Badelj stuurde Federico Chiesa diep en de jonge Fiorentina-aanvaller leek de bal het laatste zetje te geven, maar uit de herhaling bleek dat hij de bal helemaal niet raakte en dat het dus Badelj was die van behoorlijke afstand scoorde.

Vier minuten na de 2-0 deed Juventus wat terug via de aansluitingstreffer van Gonzalo Higuaín. Tien minuten voor het einde leek De Oude Dame langszij te komen, maar na een bizarre kluts in de doelmond van Fiorentina eindigde de bal toch nog in de handen van doelman Ciprian Tatarusanu.

Fiorentina hield daardoor stand en bewijst daardoor zichzelf, maar vooral AS Roma een grote dienst. Juve heeft namelijk nog maar een punt meer dan de Romeinen, die wel een wedstrijd meer gespeeld hebben. Fiorentina klimt naar plek acht door de winst.