Fiorentina gaat weer aan kop na zege op Samp

Fiorentina heeft de koppositie in de Serie A heroverd. La Viola won op bezoek bij Sampdoria met 2-0 en passeert Internazionale daardoor op doelsaldo.

De bezoekers kwamen al na tien minuten aan de leiding in Genoa. Sampdoria-verdedediger Ervin Zukanovic veroorzaakte een penalty met een onnodige handsbal. Josip Ilicic (rechts op de foto) wist wel raad met het buitenkansje en rondde af: 0-1. Nikola Kalinic had niet veel later de 0-2 op zijn schoen, maar miste oog in oog met doelman Emiliano Viviano.

Kalinic was na de pauze wel trefzeker. Hij schoot in de 58ste minuut van dichtbij binnen na afleggen van Ilicic. De overwinning van Fiorentina kwam nadien geen moment meer in gevaar.

Fiorentina heeft door de zege 27 punten na twaalf wedstrijden. Internazionale heeft evenveel punten als La Viola, dat op basis van het betere doelsaldo aan kop gaat. Sampdoria heeft zestien punten en is daarmee middenmoter.