Finnbogason twijfelt: 'Weet niet of verlenging reële optie is'

Na drie speelronden in de Eredivisie staat de teller van Alfred Finnbogason alweer op vier treffers. SC Heerenveen koestert de IJslandse spits, zolang het nog kan. Celtic en FC Augsburg zijn concreet, maar de Friese club wil zijn contract opwaarderen.

Finnbogason twijfelt: 'Weet niet of verlenging reële optie is'

Zelf weet Finnbogason niet anders dan dat hij op 3 september na het sluiten van de transferdeadline nog in het Abe Lenstra Stadion speelt. 'Als je het me nu vraagt, kan ik niets anders zeggen dan dat ik dit seizoen bij Heerenveen speel. Ik ben ook niet concreet met een transfer bezig', vertelt de 24-jarige spits in de nieuwe Voetbal International.

Heerenveen wil zijn in 2015 aflopende contract verlengen. Finnbogason twijfelt nog of hij op die aanbieding in zal gaan. 'Eerlijk gezegd heb ik daar nog geen seconde over nagedacht. Ik denk dat het normaal is dat een club nadenkt over contractverlenging of verbetering voor de steunpilaren van de ploeg. Maar ik weet nog niet of dat voor mijzelf een reële optie is.'

Trainer Marco van Basten heeft begrip voor het standpunt van zijn aanvalsleider. Finnbogason: 'We hebben erover gesproken en hij begrijpt mijn situatie. Hij ziet ook dat ik me helemaal op het voetbal richt, dat ik niet opeens anders ga spelen en dat ik wel zie wat er zich daaromheen ontwikkelt. Met de trainer zelf heb ik de afspraak gemaakt dat ik blijf, tenzij er een aanbod komt waartegen ik geen nee kan zeggen.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het gehele interview met Finnbogason, waarin hij uitgebreid aan het woord komt over onder meer de interesse voor hem vanuit de Bundesliga en de seizoenstart van SC Heerenveen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen