Finnbogason toont zich ware plaaggeest voor Ajax

Reacties

● Van de 21 eerdere bezoekjes aan Amsterdam, keerde SC Heerenveen drie keer met de winst terug in Friesland. Evenzovaak was er een remise en vijftien keer was de zege voor thuisploeg Ajax.

Finnbogason toont zich ware plaaggeest voor Ajax

● Ajax incasseerde in elf thuiswedstrijden slechts vier treffers. Het won negen keer, speelde een keer gelijk en verloor een keer. De ploeg van Frank de Boer maakte 26 doelpunten op eigen grond.

● De Ajax-clubtopscorers Davy Klaassen en Kolbeinn Sighthórsson maakten dit seizoen acht doelpunten. Dit is evenveel als Hakim Ziyech van SC Heerenveen die bij zijn club topschutter Alfred Finnbogason moet voorlaten. De IJslandse spits was al 21 keer trefzeker.

● Finnbogason scoort erg gemakkelijk tegen Ajax. De SC Heerenveen-spits speelde drie keer eerder tegen Ajax in de Eredivisie en kwam tot vijf  goals in die wedstrijden.

● Finnbogason was in vijftien van zijn 23 Eredivisiewedstrijden in dit seizoen trefzeker.

● In totaal 25 spelers hebben een heden en/of verleden bij beide clubs. Van de huidige selecties geldt dit voor Mitchell Dijks, Joeri de Kamps en Chiel Kramer (SC Heerenveen) en voor Ajacied Lasse Schöne die eerder in Friesland speelde.

● De laatste drie ontmoetingen tussen Ajax en SC Heerenveen (uit en thuis) eindigden in een remise.

● Ajax maakte in zijn laatste negen ontmoetingen met SC Heerenveen telkens minimaal één treffer.

● Ajax won zijn laatste vier thuiswedstrijden en sloot de laatste elf wedstrijden af zonder verlies. De laatste nederlaag dateert van 2 november 2013 (0-1 tegen Vitesse).

● Waar Ajax in de laatste elf wedstrijden tot scoren kwam in uit- en thuiswedstrijden, moest SC Heerenveen in zijn laatste tien uitduels telkens minimaal één treffer incasseren.

● Ajax zondigde met 216 overtredingen het minst vaak tegen de spelregels in de Eredivisie. Heerenveen maakte na Heracles Almelo (367 keer) de meeste overtredingen, namelijk 346.

● Ajax kreeg dit seizoen in het eerste kwartier van de wedstrijd slechts één treffer tegen, het minst van alle clubs in de Eredivisie.

● Mocht het duel in een gelijkspel eindigen dan is dat de 350ste remise voor Ajax in de Eredivisie.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.