Finnbogason richting Pétursson: 'Hij moet mij sms'en'

Alfred Finnbogason is vastberaden zijn goede kennis Pétur Pétursson een Eredivisie-record te ontnemen. De spits van SC Heerenveen was zondag twee keer trefzeker tegen Willem II (3-2) en kwam zo op gelijke hoogte met de voormalige spits van Feyenoord: beiden mogen zich nu de meest trefzekere IJslander ooit in de Eredivisie noemen met 23 goals.

Finnbogason richting Pétursson: 'Hij moet mij sms'en'

In 1979/80 was Pétur Pétursson namens Feyenoord 23 keer trefzeker. Finnbogason heeft nog vier duels om de voormalige spits van de Rotterdammers te overtreffen.

'Ik heb het nu, maar wil hem natuurlijk wel passeren', refereert Finnbogason aan het record. 'Ik ken Pétur goed. In IJsland was hij mijn jeugdtrainer en bovendien ken ik hem als assistent-trainer van de IJslandse ploeg. Als iemand dan toch zijn record moet afpakken, dan denk ik dat hij blij is dat ik dat ben. Ik ga hem niet sms'en, hij moet mij sms'en', grapt de spits in gesprek met Eredivisie Live.

'Het is altijd mooi om de ploeg te helpen met goals, gelukkig lukte dat vandaag', gaat Finnbogason verder. 'Het was geen goede wedstrijd van ons, maar ik wil iedere week wel zo winnen. De drie punten, dat is het belangrijkste. De play-offs dat is ons doel. Met de zevende plek zijn we op de goede weg. Tegen Ajax moeten we weer voor de drie punten gaan en uiteraard hoop ik dan te scoren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen