Finnbogason laatste weken alleen gevaarlijk vanaf de stip

Reacties

● Heracles Almelo komt dit seizoen voor eigen publiek maar moeizaam tot scoren. Na twaalf thuisoptredens in de Eredivisie staat de teller pas op dertien goals, het minst van alle clubs.

Finnbogason laatste weken alleen gevaarlijk vanaf de stip

● Heracles is dit seizoen de enige ploeg die op vreemde bodem meer punten behaalde dan in het eigen stadion: zeventien om dertien.

● Heracles is dit seizoen in grote mate afhankelijk van aanvallers Mark Uth (negen goals) en Brian Linssen (acht). Het duo nam bijna de helft (zeventien) van de 35 Almelose doelpunten voor zijn rekening.

● Heracles staat in de Eredivisie voor de negende keer op eigen terrein tegen SC Heerenveen. Slechts één van de acht voorgaande duels resulteerde in een nederlaag (2-4 op 28 april 2012): W4, G3, V1.

● SC Heerenveen was dit Eredivisieseizoen al goed voor 51 doelpunten. Alleen FC Twente (56), Ajax en Feyenoord (elk 54) waren trefzekerder.

● Eredivisietopscorer Alfred Finnbogason, goed voor 21 doelpunten dit seizoen, kwam in zijn laatste vier optredens voor de Friezen tot slechts één goal: een benutte strafschop tegen FC Groningen.

● Slechts vier van de laatste tien Eredivisiedoelpunten van Finnbogason kwamen voort na collectief spel. De zes overige treffers ontstonden vanaf de strafschopstip.

● SC Heerenveen hield alleen in zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen (tegen NAC Breda) de nul: 0-2. In de elf daaropvolgende uitduels kregen de Friezen telkens minimaal één doelpunt om de oren (twintig in totaal).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.