Finnbogason heeft nog drie goals nodig voor clubrecord

Reacties

Alfred Finnbogason kan woensdagavond in de thuiswedstrijd van SC Heerenveen tegen FC Twente (aftrap 20.45 uur) weer een ferme stap zetten op jacht naar een clubrecord van Gerald Sibon.

Finnbogason heeft nog drie goals nodig voor clubrecord

De IJslandse aanvaller staat na 49 Eredivisie-wedstrijden voor de Friezen op 44 doelpunten. Dat zijn er nog maar drie minder dan eeuwig topscorer Gerald Sibon. Die maakte zijn 47 goals voor Heerenveen in drie perioden: 2002-04, 2007-10 en 2011-12 en kwam in totaal tot 141 Eredivisie-duels.

Finnbogason kan met één treffer tegen de Tukkers al de productie van twee illustere voorgangers evenaren: Bas Dost en Afonso Alves. Die hadden respectievelijk 66 en 39 wedstrijden nodig voor hun 45 goals.

Finnbogason, die vorig seizoen goed was voor 24 treffers in 31 competitiewedstrijden, staat in deze jaargang al op twintig goals in achttien duels. Daarmee voert hij de topscorerslijst in de Eredivisie aan. Naaste belager Graziano Pellè, die dinsdagavond ondanks de winst van Feyenoord op Roda niet tot scoren kwam, maakte tot dusverre vier doelpunten minder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.