Financieel geplaagd Bolton kan salaris spelers niet betalen

Reacties

De spelers van Bolton Wanderers hebben voor de maand november geen salaris ontvangen. De financieel geplaagde Championship-club kan op korte termijn niet genoeg geld bij elkaar krijgen, omdat er geen nieuwe eigenaar is gevonden.

Financieel geplaagd Bolton kan salaris spelers niet betalen

Bolton maakte eerder dit jaar bekend dat het een schuld van circa 245 miljoen euro heeft. Trevor Birch, eerder betrokken bij overnames van onder meer Chelsea en Leeds United, is aangesteld om het bestuur te adviseren bij het vinden van een nieuwe financier. Boxer Amir Khan en voormalig Bolton-spits Dean Holdsworth worden, gesteund door een consortium, genoemd als kandidaten.

Tot die tijd zijn er nauwelijks financiële middelen om de dagelijkse gang van zaken te bekostigen. Zo liet manager Neil Lennon (foto) onlangs nog weten dat hij geen nieuwe spelers kan aantrekken totdat er een nieuwe eigenaar is. De komst van Rajiv van La Parra was daarom ook niet mogelijk. Inmiddels heeft Wolverhampton Wanderers de 24-jarige aanvaller verhuurd aan Brighton & Hove Albion.

Ook in sportief opzicht verkeert Bolton in zwaar weer. The Trotters staan momenteel laatste in het Championship met slechts elf punten en dreigen daardoor te degraderen naar de League One. Tien jaar geleden behoorde Bolton onder leiding van manager Sam Allardyce nog tot de subtop van de Premier League. Sinds de degradatie in 2012 ging het echter bergafwaarts.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.