Finale League Cup ver weg voor Pieters en Afellay

Liverpool heeft een grote stap gezet op weg naar de finale om de League Cup. Stoke City werd op eigen veld verslagen (0-1). Blessures waren een smet op het succes van The Reds.

Stoke City maakte een tegenvallende indruk in de eerste helft. Erik Pieters en Ibrahim Afellay, die beiden een basisplaats hadden bij de thuisploeg, zochten de kleedkamer na 45 minuten op met een logische achterstand. Jordon Ibe tekende voor de verdiende treffer voor Liverpool.

Voor de aanvaller, die na ruim een kwartier was ingevallen voor de geblesseerd afgehaakte Philippe Coutinho, was het een koud kunstje de score te openen dankzij een onbewuste assist van Joe Allen. De middenvelder wilde uithalen maar raakte de bal niet vol, waarna de bal voor de voeten van Ibe kwam.

Het bleek een cruciale treffer. Stoke City, waar Marco van Ginkel op de bank bleef, was niet bij machte de achterstand ongedaan te maken. Kansen waren niet besteed aan onder andere Marko Arnautovic. Liverpool haalde het einde met hangen en wurgen. Met name Kolo Touré had het zwaar. De Ivoriaan had last van een hamstring, waar eerder Coutinho en Dejan Lovren met een soortgelijke spierblessure waren afgehaakt.

Op 26 januari krijgt Stoke City de kans op Anfield om de nederlaag weg te poetsen en zo alsnog de finale te bereiken. Daarin wacht de winnaar van de confrontatie tussen Everton en Manchester City.