Figo: 'Blatter mist kwaliteiten om FIFA te leiden'

Reacties

Luis Figo heeft flink uitgehaald naar Sepp Blatter. De Zwitser werd herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) omdat Prins Ali bin Al-Hussein zich na één stemronde terugtrok.

Figo: 'Blatter mist kwaliteiten om FIFA te leiden'

De Portugees, die zichzelf vorige week al terugtrok uit de race om het voorzitterschap, haalde in een bericht op Facebook hard uit. 'Blatter wist van de corruptie binnen de FIFA. Als hij het niet wist, zoals hij zelf zegt, dan heeft hij niet de kwaliteiten die vereist zijn om de FIFA te leiden.'

'Als Blatter ook maar een beetje om het voetbal geeft, dan had hij zichzelf niet herkiesbaar gesteld. Als hij een greintje fatsoen bezit dan stapt hij in de komende paar dagen op. Dat Blatter als eindverantwoordelijke is herkozen, toont hoe ziek deze organisatie is', vervolgt Figo.

Na het terugtrekken van Figo en Michael van Praag was de Jordaanse Prins de enige overgebleven tegenstander van Blatter. Hoewel hij 73 stemmen kreeg en daarmee een tweede stemronde afdwong - Blatter kwam zeven stemmen (133) tekort voor een meerderheid - trok hij zich terug na de eerste stemronde.

'Er zijn 73 bonden die heel moedig waren en ik deed het voor hen', zei prins Ali tegen Sky Sports. De Jordaanse prins was een stuk milder dan Figo. 'Ik hoop dat het aantal tegenstanders op zal lopen tot een punt waar er voor verandering kan worden gezorgd in de organisatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.