FIFPro is teleurgesteld in FIFA en roept op tot schorsing Russische bond

Reacties

Als het aan FIFPro ligt, wordt de Russische voetbalbond voorlopig geschorst door de FIFA. De internationale spelersvakbond is het niet eens met de beslissing van de wereldvoetbalbond om de Russische nationale ploeg vooralsnog gewoon in actie te laten komen, alleen dan niet meer onder de vlag van Rusland.

FIFPro is teleurgesteld in FIFA en roept op tot schorsing Russische bond
© Pro Shots

FIFPro kijkt met afgrijzen naar de situatie in Oekraïne, waar de Russische invasie in volle gang is. De spelersvakbond vindt dat deelname van Russische teams in competities van de UEFA of de FIFA ondenkbaar is, net als het uitvoeren van bestuurlijke functies door Russen bij een van beide voetbalorganen.

De FIFPro laat in een statement weten dat het de spelers die niet tegen Rusland willen spelen, zoals die van Polen, Zweden en Tsjechië, volop steunt. 'Van veel spelers en bonden hebben wij steun ontvangen', schrijft de FIFPro. 'Daarom roepen we op dat de Russische voetbalbond per direct wordt geschorst tot vrede, veiligheid en de rechtstaat hersteld zijn.'

De UEFA lijkt wat clubvoetbal betreft wel overstag te gaan. Volgens BILD wordt Spartak Moskou, de enige overgebleven Russische deelnemer aan een Europees toernooi, uit de Europa League gehaald. Ook zou de FIFA van plan zijn om alle Russische teams uit te sluiten van internationaal voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rusland
Meer over Rusland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.