FIFA verdedigt Japanse scheidsrechter Nishimura

Reacties

De FIFA vindt de kritiek op de Japanner Yuichi Nishimura overtrokken. 'We hebben situaties die zwart-wit zijn, maar er was wel een contact. Dan geef je de arbiter de mogelijkheid om een bepaalde beslissing te nemen.'

FIFA verdedigt Japanse scheidsrechter Nishimura

Dat zei hoofd scheidsrechterszaken Massimo Busacca zojuist tijdens een persconferentie. 'Of het genoeg was? Ik ben geen aanvaller, ik ben geen verdediger. Wij waren niet de betrokken persoon in de situatie. Dat zou je hen moeten vragen. We moeten de analyse nog maken. Maar als er geen contact was geweest, hadden we er ook niet over hoeven discussiëren.' Overigens sprak de Aziatische voetbalbond al van 'een goed optreden' van Nishimura.

De Kroaten waren gisteravond woedend. Ze verwezen naar de Respect-campagne van de FIFA die voor het duel vredesduiven opliet. De Kroaten voelden zich bestolen en ergerden zich aan de Braziliaanse bondscoach Scolari die continu om kaarten vroeg.

De FIFA liet vrijdagochtend tevens weten tevreden te zijn over de kijkcijfers tijdens de opening. Vooral over de getallen bij de Duitsers. In verhouding tot de gehele wereldbevolking keken daar de meeste mensen naar de wijze waarop de Japanse arbiter de Brazilianen in het toernooi hielp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.