FIFA onderzoekt Valcke vanwege misbruik onkosten

Reacties

De ethische commissie van de FIFA meldt dat het onderzoek doet naar secretaris-generaal Jérôme Valcke vanwege financiële onrechtmatigheden en het overtreden van andere FIFA-regels. De Fransman werd eerder al van zijn taken ontheven.

FIFA onderzoekt Valcke vanwege misbruik onkosten

De ethische commissie van de FIFA onderzoekt of de Fransman misbruik heeft gemaakt van onkosten. Ook zou de bestuurder mogelijk andere regels van de wereldvoetbalbond aan zijn laars hebben gelapt, is te lezen in een statement.

Vanwege verschillende beschuldigingen aan zijn adres werd de Franse bestuurder in september al op non-actief gesteld door de wereldvoetbalbond. Valcke heeft net als FIFA-baas Sepp Blatter en UEFA-president Michel Platini een schorsing van negentig dagen aan zijn broek.

In de verklaring van vandaag bevestigde de ethische commissie dat het onderzoek naar Blatter en Platini nog loopt. De focus ligt op een geldbedrag dat de UEFA-baas in 2011 ontving van de wereldvoetbalbond. De ethische commissie verwacht het proces nog voor het einde van de schorsing, die op 8 oktober begon, van Blatter en Platini af te ronden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.