FIFA noemt dopingcontrole Costa Rica 'routine'

Reacties

Volgens de FIFA is het de normaalste zaak van de wereld dat liefst zeven voetballers van Costa Rica na de 3-1 zege op Uruguay naar de dopingcontrole moesten. Dat veroorzaakte veel ophef.

FIFA noemt dopingcontrole Costa Rica 'routine'

Zo zei Diego Maradona dat wereldvoetbalbond FIFA niet blij was dat Costa Rica een grote ploeg had verslagen. Ook de bondscoach van Costa Rica vond het onbegrijpelijk.

De Belg Michel D'Hooghe, verantwoordelijk voor medische zaken, heeft op een persconferentie alle kritiek weggewuifd. 'Het is heel simpel. Alle spelers op dit WK zullen worden gecontroleerd. Voor het eerst in de historie.'

Volgens D'Hooghe was de controle 'routine' aangezien de voetballers niet eerder beschikbaar waren. Hij is dan ook niet van plan om zijn excuses aan te bieden. 'We hebben een out of competition-controle gedaan bij de teams op hun trainingskampen en in hun hotels. Alleen bij niet alle ploegen was dit mogelijk.'

'Bij Spanje kwamen de spelers bijvoorbeeld pas later door de Champions League-finale. Dat is waarom we extra controles doen naast de vier verplichte controles na elke wedstrijd. Er zal geen speler dit WK verlaten zonder dat hij is gecontroleerd. Die controles zijn nodig voor het biologisch paspoort', aldus D'Hooghe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.