FIFA erkent hattrick Lukaku en debuut Januzaj niet

Reacties

Een fout van Marc Wilmots zorgt ervoor dat de vriendschappelijke interland tegen Luxemburg op 26 mei niet wordt erkend door de wereldvoetbalbond (FIFA). De bondscoach van België wisselde te veel tijdens de 5-1 zege.

FIFA erkent hattrick Lukaku en debuut Januzaj niet

Vorige week maandag maakte vooral Romelu Lukaku indruk door binnen 55 minuten drie keer te scoren, zijn eerste hattrick voor de nationale ploeg. De interland ging verder de boeken in vanwege het debuut van Sammy Bossut en Adnan Januzaj. 'Omdat België zeven keer heeft gewisseld, telt de wedstrijd niet als een A-interland', liet een woordvoerder van de FIFA weten.

De Belgische voetbalbond (KBVB) reageerde koel op dat nieuws. 'In de aanloop naar een WK is de officiële waarde van zo'n interland niet zo belangrijk. We zullen dan ook geen stappen ondernemen.' Voor Januzaj en Lukaku is het echter een flinke tegenvaller, maar vooral voor Bossut. De 28-jarige doelman is normaliter vijfde keus bij de Rode Duivels, maar door blessures van Koen Casteels en Sylvio Proto kreeg hij - mogelijk slechts eenmalig - een kans. Door de fout van Wilmots komt Bossut echter weer op nul interlands te staan.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.