FIFA doneert peperdure horloges aan goed doel

Reacties

De ethische commissie van de FIFA heeft 48 peperdure horloges gedoneerd aan de organisatie streetfootballworld. Eerder sommeerde het orgaan van de wereldvoetbalbond voetbalofficials om de cadeautjes terug te geven, omdat het niet paste in de ethische code van de FIFA.

FIFA doneert peperdure horloges aan goed doel

Voorafgaand aan het WK 2014 in Brazilië kregen de diverse bobo's op het FIFA-congres de horloges als cadeau. Eerder bleek al dat slechts 48 van de 65 officials de kostbare klokjes in ontvangst hadden genomen. Zo vertelde Michael van Praag vorig jaar al dat de KNVB het uurwerk meteen had teruggestuurd naar de Braziliaanse bond (CBF). Dat het horloge twintigduizend euro waard bleek te zijn, verraste Van Praag. 'Want het was een afzichtelijk ding. Ik had het niet eens willen hebben.'

De onderzoekskamer van de ethische commissie besloot in september 2014 dat het niet nodig was een onderzoek in te stellen naar degenen die het cadeau wel hadden geaccepteerd, onder voorwaarde dat ze het Braziliaanse bedankje terug zouden geven. Nu dat is gebeurd, zal de opbrengst van de verkoop van de horloges ten goede komen aan een liefdadigheidsorganisatie in Brazilië, die voetbal inzet als middel om sociaal-maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.