Feyenoorder Sauer schrijft geschiedenis bij debuut voor Slowakije

Reacties

Feyenoorder Leo Sauer is sinds dinsdagavond de jongste debutant ooit in de Slowaakse nationale ploeg. De achttienjarige aanvaller kwam in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen tien minuten voor tijd binnen de lijnen.

Feyenoorder Sauer schrijft geschiedenis bij debuut voor Slowakije
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Slowakije
Slowakije

Sauer verving ex-Feyenoorder Robert Bozenik en schreef historie door met achttien jaar, drie maanden en tien dagen zijn opwachting te maken bij Slowakije. De jonge Feyenoorder nam een Slowaaks record over dat al sinds 1939 stond. Slowakije is sinds 1993 officieel een onafhankelijk land.

Bij Slowakije maakte ook Feyenoord-teamgenoot Dávid Hancko zijn opwachting in de tweede helft. Het 'Rotterdams' getinte Slowaakse elftal verliet Oslo met een gelijkspel na goals van Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) en Ondrej Duda. Erling Haaland miste een strafschop.

Sauer debuteerde eerder dit seizoen bij Feyenoord en heeft inmiddels elf officiële wedstrijden voor het elftal van trainer Arne Slot gespeeld. Daarin was hij één keer trefzeker en gaf drie assists. Slowakije is voor de groepsfase van het EK gekoppeld aan België, Oekraïne en Roemenië.

In augustus verscheen op VI PRO een profiel van kersvers Slowaaks international Leo Sauer. 'Hij kent geen angst, is nooit nerveus en maakt gewoon die acties.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.