Feyenoorder Pellè is de beste aankoop van de Eredivisie

Graziano Pellè (27) is in de Eredivisie de beste aankoop van dit seizoen. Dat is de conclusie die Taco van den Velde, huisanalyticus van Voetbal International, trok na een onderzoek naar de versterkingen die alle clubs aantrokken.

Feyenoorder Pellè is de beste aankoop van de Eredivisie

Van den Velde stelde op basis van persoonlijk rendement, de invloed op de ploeg en de prijs-kwaliteitverhouding vast dat Feyenoord met het aantrekken van de Italiaanse centrumspits de beste zaken deed. Dat ondanks de scepsis die bij zijn komst hoogtij vierde in Nederland.

Trainer Ronald Koeman voorspelde vijftien doelpunten van de voormalige AZ-spits, die vriend en vijand verbaasde. Inmiddels staat de teller immers al op 24. Pellè, die momenteel nog wordt gehuurd van het Italiaanse Parma, wordt deze zomer formeel eigendom van de Rotterdammers voor iets minder dan drie miljoen euro.

Pellè, die bezig is aan zijn beste seizoen ooit, is van grote waarde voor de formatie van trainer Ronald Koeman, die met vier punten achterstand op koploper Ajax nog stiekem mag hopen op de titel. Er gaan evenwel zelfs stemmen op dat Feyenoord té afhankelijk is van Pellè. Vrijdag maakte hij tegen VVV-Venlo op fraaie wijze de enige treffer (1-0) en zonder de Italiaan verloor Feyenoord in de speelronde daarvoor op bezoek bij SC Heerenveen (2-0).

'Maar wat is té afhankelijk?', vraagt Pellè zich hardop af. 'Ik sta en doe waarvoor ik word betaald: scoren. Natuurlijk is een elftal daarvan afhankelijk, maar is Vitesse dat niet van Wilfried Bony? Ik vind het te veel eer te stellen dat Feyenoord niet zonder mij kan. Bij SC Heerenveen verloren ze, maar ik weet niet of we mét mij daar wél hadden gewonnen. Ik ben geen Diego Maradona.' Lees in de nieuwe editie van Voetbal International de toptien van beste transfers die Van den Velde samenstelde. Bovendien keek hij niet alleen naar de klappers, maar ook naar de miskleunen. Bestel in onze webshop VI nr. 15, die vanaf woensdag in de winkel ligt en lees daarin de gehele top- en floptien van de Eredivisie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen