Feyenoord zet in op titelstrijd tot laatste moment

Reacties

De bal gaat vrijdag weer rollen in de Eredivisie. FC Twente en Heracles Almelo trappen af, waarna een felle strijd losbarst om de titel, de Europese tickets en lijfsbehoud. Deze week in VI worden alle clubs langs de meetlat gelegd.

Feyenoord zet in op titelstrijd tot laatste moment

Dat bij Ajax het vertrouwen groot is in de herovering van de kampioensschaal is niet zo vreemd. Vanaf de eerste speelronde staat de ploeg van trainer Frank de Boer aan kop in de Eredivisie. Daarbij valt op dat Arek Milik, ondanks de twijfels over zijn spel, met acht doelpunten en zes assists de speler is met het grootste aandeel in de productiviteit van de ploeg.

Bij PSV wordt in de komende maanden ingezet op de comeback van twee sterkhouders. Zowel Jetro Willems als Maxime Lestienne moeten de Eindhovenaren een kwaliteitsimpuls geven. Vooral in de aanvoer lonken mooie maanden. Waar Willems vorig seizoen, voor zijn blessure, nog de assistkoning van PSV was, is Lestienne dit seizoen met vijf assists de speler met het beste voorbereidende werk.

Bij Feyenoord wordt ook nog altijd ingezet op een titelstrijd tot het laatste moment. Niet verwonderlijk na een sterke eerste seizoenshelft. Vooral de rechterflank met de tandem Rick Karsdorp en Dirk Kuijt viel vrijwel wekelijks op. De ene, Kuijt, is met dertien goals clubtopscorer, terwijl de ander, Karsdorp, met zes assists de belangrijkste rol als aangever van Feyenoord op zich heeft genomen.

Behalve de topdrie komen alle clubs voorbij in het overzicht met daarbij per club de huidige situatie afgezet tegen vorig seizoen na zeventien competitieduels, de top en flop van de eerste seizoenshelft, en de huidige status afgezet tegen het verwachtingspatroon aan het begin van het seizoen. Daarnaast worden de individuele hoogte- en dieptepunten per club uitgelicht. Klik hier om de VI te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.