Feyenoord wint zelden op bezoek bij regerend kampioen

Reacties

● PSV ontvangt Feyenoord voor de zestigste keer in Eredivisie-verband; de Eindhovenaren wonnen 31 van deze ontmoetingen (G9, V19).

Feyenoord wint zelden op bezoek bij regerend kampioen

● PSV verloor slechts één van de laatste elf thuisduels met Feyenoord in de competitie (W8, G2): een 0-2 nederlaag in april 2014.

● PSV (nu 198) kan de tweede ploeg worden die tweehonderd Eredivisie-goals maakt tegen Feyenoord, na Ajax (247).

● De Eindhovenaren kunnen de 1200ste overwinning boeken in de Eredivisie. Ajax won vaker (1313), Feyenoord staat derde met 1126 zeges.

● Opvallend: Feyenoord won in de laatste 26 seizoenen slechts één keer op bezoek bij de regerend landskampioen, dat was tegen PSV op 14 maart 2004 (0-1).

● Feyenoord scoorde minstens twee keer in acht van de laatste negen Eredivisie-wedstrijden tegen PSV (6 zeges Feyenoord, 3 voor PSV).

Dirk Kuijt kan met een doelpunt tegen PSV voor een unicum in zijn Feyenoord-loopbaan zorgen.
Dirk Kuijt kan met een doelpunt tegen PSV voor een unicum in zijn Feyenoord-loopbaan zorgen.

● PSV kwam in de laatste dertig Eredivisie-duels tot scoren en verloor maar twee van deze wedstrijden (W25, G3): van Ajax (1-3) en van Feyenoord (2-1).

● Feyenoord kan voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 de Eredivisie-jaargang starten met vier zeges.

● Andrés Guardado is na drie speelronden de speler met de meeste balcontacten in de Eredivisie (267).

● Feyenoord kreeg na drie speelronden 21 schoten tegen, het minst van alle ploegen in de Eredivisie en bijna de helft van het aantal van PSV (41).

● Feyenoord hield sinds de aanvang van het seizoen 2014/15 negen keer de nul in uitduels in de Eredivisie, minstens drie keer vaker dan elk ander team.

● De eerste competitienederlaag van een Feyenoord-trainer deze eeuw na zijn aanstelling kwam het vaakst tegen PSV (drie keer – tweemaal Bert van Marwijk en één keer Mario Been) en FC Utrecht (drie keer).

● Dirk Kuijt scoorde één keer eerder in de eerste drie competitieduels van het seizoen (2005/06 met Feyenoord); hij deed het nog nooit in de eerste vier.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.