Feyenoord weinig getest, Vitesse slechte finisher

Reacties

● Feyenoord verloor slechts twee van de 29 thuiswedstrijden met Vitesse in de Eredivisie (W17, G10).

Feyenoord weinig getest, Vitesse slechte finisher

● Vitesse won één van de laatste negentien Eredivisieduels met Feyenoord (G7, V11): een 1-0 thuiszege in september 2012.

● In de laatste drie ontmoetingen tussen Feyenoord en Vitesse vielen vijf doelpunten, waarvan vier met het hoofd werden gemaakt.

● Feyenoord verloor dit seizoen vier thuisduels in de Eredivisie; de laatste keer dat de ploeg vijf nederlagen voor eigen publiek leed was in 2004/05 (inclusief een 1-2 nederlaag tegen Vitesse).

● Feyenoord (41) en Vitesse (59) kregen sinds de winterstop de minste schoten op doel tegen, terwijl enkel PSV vaker op doel schoot dan de Rotterdammers (95) en Arnhemmers (94).

● Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie gaf dit seizoen de meeste succesvolle passes op de helft van de tegenstander (856), terwijl Vitesse-vormgever Davy Pröpper de meeste succesvolle passes verzorgde op de laatste dertig meter van het veld (422).

● Fred Rutten won als trainer vier en verloor geen enkele van de zeven Eredivisiewedstrijden tegen ploegen getraind door Peter Bosz.

● In de laatste negen seizoenen won Vitesse slechts één keer een duel tijdens de laatste twee speelronden (G5, V12).

● De Arnhemmers hebben na 32 speelronden dezelfde cijfers als vorig seizoen na net zo veel duels: W15, G9, V8 en 54 punten.

● Van de laatste zeven Vitesse-trainers die het in de Eredivisie opnamen tegen Feyenoord, slaagde nota bene alleen Fred Rutten erin om drie punten te pakken tegen de Rotterdammers.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.