Feyenoord triomfeert dankzij treffers die Kuip ouderwets doen trillen

Reacties

Feyenoord heeft zondag na een stroeve start SC Cambuur opzij gezet en daarmee de druk vergroot op PSV in de bovenste regionen van de Eredivisie. De arme doelman Sonny Stevens van de bezoekers kreeg een paar beauty's om de oren.

Feyenoord triomfeert dankzij treffers die Kuip ouderwets doen trillen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Arne Slot omarmde het adagium never change a winning team voor het bezoek van SC Cambuur, dat zoals verwacht in de beginfase werd vastgezet door de thuisploeg. Op dat moment had Het Legioen in de weer volle Kuip al een fraai eerbetoon gebracht aan de onlangs overleden Christian Gyan en Wim Jansen.

Feyenoord had het in de eerste helft lastig om openingen te vinden tegen het goed georganiseerde SC Cambuur. Na een grote kans voor Lutsharel Geertruida, die zijn vizier niet op scherp had staan na een hoekschop, braken de bezoekers verrassend de ban. Tom Boere klopte Justin Bijlow nadat Gernot Trauner zich had verkeken op de snelheid van de bal, die extreem veel vaart kreeg door het kletsnatte veld.

Puur voetballend gezien dwong Feyenoord - los van een mogelijkheid voor Bryan Linssen - weinig af, maar dankzij twee schoten van afstand ging de thuisploeg erop en erover voor rust. Eerst vond Luis Sinisterra met een prachtig schot de bovenhoek nadat hij het speeltuig eerst fraai had gecontroleerd, waarna Orkun Kökçü toesloeg met een van richting veranderde inzet. De Turkse international heeft nu in vier achtereenvolgende Eredivisie-duels doel getroffen: twee tegen NEC, één tegen Sparta Rotterdam, één tegen RKC Waalwijk en dus ook één tegen SC Cambuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zat Cambuur-doelman Stevens dus niet mee en ook na de onderbreking had de keeper geen schijn van kans. Deze keer trok Alireza Jahanbakhsh vanaf rechts naar binnen, waarna hij vernietigend uithaalde: 3-1. De goal van de Iraniër luidde een fase in waarin Feyenoord zich wat afwachtender opstelde en SC Cambuur periodes van balbezit koesterde.

De promovendus kon echter geen vuist maken en had het geluk dat de gretige Rotterdammers (inmiddels met aankoop Patrik Wålemark in de ploeg; de Zweed trakteerde Het Legioen nog op enkele mooie acties) niet verder uitliepen. Zo raakte Sinisterra nog de paal en redde Stevens op een inzet van dichtbij van de Colombiaan. Vlak voor tijd vierde Cole Bassett nog zijn debuut voor Feyenoord in officieel verband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vierde achtereenvolgende overwinning brengt Feyenoord op 51 punten, twee meer dan PSV, dat later op de dag als gastheer fungeert van SC Heerenveen. Nummer vier AZ bezit 45 punten. Volgende week staat zondag AZ - Feyenoord op het menu. Fredrik Aursnes kreeg zondag een gele kaart en is geschorst voor het duel in Alkmaar.

Prima balans

Feyenoord heeft na 23 speelrondes al de grens van vijftig punten bereikt. Dat lukte deze eeuw slechts twee keer eerder: in 2005/06 en 2016/17. In dat laatstgenoemde seizoen veroverden de Rotterdammers de landstitel, in 2006 ging het voor Feyenoord mis tegen Ajax in de play-offs om een Champions League-ticket nadat PSV het kampioenschap had opgeëist.
Feyenoord Nederland

SC Cambuur Nederland

SC Cambuur Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.